Over ons

Wij zijn Stichting Nationaal Opleidingsbureau Pyrotechniek, een toonaangevend opleidingsbureau in Pyrotechniek. Wij stellen onze cursisten in staat om succesvol te worden in Pyrotechniek. Met behulp van onze theorie- en praktijkcursussen, up-to-date en door onszelf doorontwikkeld opleidingsmateriaal en uitgebreid partnernetwerk binnen verschillende (veiligheids)domeinen, kunnen wij jou en je organisatie verder laten groeien binnen het vakgebied Pyrotechniek.

Wij streven ernaar om iedere keer er voor te zorgen dat jij jezelf ontwikkelt, maar jezelf ook doorontwikkeld. Daarom laten we je meerdere facetten van het vak zien, niet alleen theorie of praktijk, maar ook samenhangende (veiligheids)domeinen. Deze aanpak is anders dan concullega’s doen. Vinden wij dat erg? Nee, daar zijn wij trots op! Wij staan voor onze allesomvattende aanpak. Dit geeft ons en onze partners energie om iedere keer weer het hoogste rendement uit jou te halen. Onze partners en klanten weten dat wij doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Klinkt logisch, maar bij veel concullega’s niet het geval. Wij willen jou optimale betrouwbaarheid en transparantie geven en de belofte dat jij op ons kunt rekenen! Niet voor niets kun je ons 24/7 bellen en krijg je van ons gratis ondersteuning na afloop van een cursus. Wij vergeten je niet op het moment dat je de deur dichttrekt.

 

Maik van de Graaf

Maik van de Graaf

Oprichter en enig bestuurder

Enige oprichter en bestuurder van en instructeur bij Stichting Nationaal Opleidingscentrum Pyrotechniek. Ik heb een Master Rechtsgeleerdheid (Nederlands Recht) aan Tilburg University behaald. Mijn specialisaties liggen in het bestuursrecht, met name op het gebied van milieurecht en handhaving. Mijn juridische achtergrond, aangevuld door jarenlange operationele ervaring bij diverse vuurwerkimporteurs en toepassers, aangevuld met jarenlange praktijkervaringen met vuurwerkevenementen, maakt dat de door mij gegeven cursussen compleet zijn om jou naar een hoger niveau te tillen.

Jeroen Cafferata

Jeroen Cafferata

Instructeur

“Door Stichting Nationaal Opleidingscentrum Pyrotechniek word ik als instructeur ingehuurd. Naast mijn werkzaamheden als instructeur, ben ik toepasser/eigenaar van Caffero Event Fireworks. Met mijn collega’s bij Caffero verzorg ik honderden vuurwerkshows per jaar. In totaal ben ik ruim 20 jaar in de Pyrotechniek actief, in binnen- en buitenland. Door deze opgedane ervaringen ben ik in staat om jullie alle facetten te leren waar je als professional in dit vakgebied mee te maken krijgt.

Fred de Groot

Fred de Groot

Instructeur

Als eigenaar van Fretan.nl©demoliton advice ben ik de samenwerking aangegaan met Stichting Nationaal Opleidingsbureau Pyrotechniek. Ik verzorg de (onderdelen van de) cursussen die betrekking hebben op het civiel gebruik van explosieve stoffen en de opslag (PGS32) van deze stoffen (bewustwordingscursus WECG). Ik ben adviseur en gediplomeerd springmeester gevaarlijke stoffen en heb ruim 30 jaar ervaring hierin. In het verleden ben ik als docent werkzaam geweest bij de Politieacademie, SSR OM en was ik voorzitter van de themagroep explosieven korpscheftaken.